Onderweg met Nova from Scars op 45Het Britse alt-rockensemble Scars op 45 maakt verlangende, melodieuze pop die de grote gitaarrock van Oasis combineert met het melodieuze, door het land beïnvloede geluid van Fleetwood Mac. Gevormd in Bradford, Yorkshire rond 2007, begon Scars op 45 als een duo nadat voormalige voetbalmaatjes, singer / songwriter Danny Bemrose en bassist Stuart Nichols, samen liedjes begonnen te schrijven. Uiteindelijk breidde de band zich uit met toetsenist David 'Nova' Nowakowski, vocalist Aimee Driver en drummer Chris Durling. Terwijl de groep een lokale aanhang ontwikkelde, was het niet totdat hun nummer "Beauty's Running Wild" werd gebruikt in een 2009-aflevering van het CBS televisiedrama CSI: New York dat Scars op 45 de aandacht trok van de bredere muziekindustrie. In 2011, gestimuleerd door dat succes en een platencontract met het Chop Shop-label, brachten ze twee EP's uit, waaronder Give Me Something en Heart on Fire, de titelbesnoeiing van de laatste verscheen op de Grey's Anatomy, Vol. 4-soundtrack. In 2012 bracht Scars op 45 zijn titelloze debuutalbum uit met de single 'Heart on Fire'. ~ Matt Collar, Rovi

JLab ging onlangs zitten met toetsenist en JLab-ambassadeur David 'Nova' Nowakowski om het leven onderweg te bespreken en waarom hij een fan is van JLab.

JLab: Hoe lang speel je al op het klavier? 

Nova: Ik speel het toetsenbord sinds 4. Op 13-leeftijd begon ik met pianolessen en speelde ik vervolgens kerkorgel voor begrafenissen en bruiloften. Ik speelde pas in mijn eerste band toen ik 16 was. 

 

JLab: Wat is je favoriete ding om op tournee te zijn?

Nova: Ik heb een paar favoriete dingen ... Ik hou van reizen en reizen. Op jonge leeftijd had mijn familie altijd een passie om rond te reizen en nieuwe steden te bezoeken. Ik ben zo gelukkig om met mijn beste vrienden te touren en ook muziek te spelen. Amerika is een enorm land! Als je rondtoert, ontdek je zoveel over individuele staten, de geweldige mensen en het ongelooflijke eten! Ik denk dat als we nooit meer zouden touren, ik met een glimlach op mijn gezicht naar huis zou gaan vanwege de ervaring en herinneringen die voor altijd bij me blijven. 

 

JLab: Naar welke muziek luister je voor een show?

Nova: Eerlijk? Ik persoonlijk niet. Ik hou van ontspannen en chillen met wodka-frisdrank! Ik moet me echt concentreren op de show voordat ik het podium betreed, en ervoor zorgen dat al mijn energie in die uitvoering gaat. Ik word nog steeds nerveus voordat ik verder ga, waar ik ook optreedt, zelfs als ik radio-interviews / optredens doe. Maar we hebben nu de nieuwe Crasher luidspreker die geweldig klinkt, dus misschien moeten we na de shows wat deuntjes uitblazen! 

 

JLab: Wat zijn de belangrijkste functies van een hoofdtelefoon en / of oortelefoon?

Nova: Het is een grappige gedachte, maar bij koptelefoons is het allereerst dat ze passen. Ik heb een groot hoofd (het zit in de familie), dus het is belangrijk dat de hoofdtelefoon comfortabel zit! Ik hou ook erg van een goede, helder klinkende helderheid in een koptelefoon. De oordopjes zijn een vergelijkbaar scenario en de aanpassing is even belangrijk. 

 

JLab: Wat is je favoriete JLab-oordopje? 

Nova: Ik heb de gebruikt GLAM nu twee jaar oordopjes. Niet alleen voor persoonlijk gebruik, maar ik gebruik ze ook op het podium tijdens het live spelen. Nogmaals, ze voelen comfortabel aan en zien er geweldig uit met een perfect geluid overal. 

 

JLab: Wat is je favoriete JLab-hoofdtelefoon?

Nova: De eerste keer dat ik de OMNIhoofdtelefoon was onlangs tijdens een tournee. De OMNI ziet er geweldig uit en voelt geweldig! Het geluid is echt goed met een goede balans tussen zowel hoge en lage tonen. De beste functie voor mij is de Bluetooth-compatibiliteit die op elk moment met twee apparaten kan worden verbonden. De linkerkant van de hoofdtelefoon heeft een besturingssysteem dat handig is en ook door je Apple-apparaat loopt via Siri, wat cool is. Vergeet ook niet het gebruik van handsfree bellen met de ingebouwde microfoon op de hoofdtelefoon zelf. Cool design geweldige hoofdtelefoon die het bekijken waard is jongens!  

 

JLab: Als je drie woorden moest kiezen om de OMNI te beschrijven, wat zouden die dan zijn?

Nova: Comfortabel. Slick. Sexy. 

 

Om een ​​voorbeeld van hun nieuwe album "Safety In Numbers" te bezoeken MTV.com