Bedankt Sony

Maart 30

Sony Corporation of America
25 Madison Avenue
New York, NY 10022-3211

 

Voor wie het aangaat,

Mijn naam is Win Cramer, CEO van JLab Audio. Ik schrijf om je te bedanken. Of specifiek: ik schrijf om de heer Masaru Ibuka (medeoprichter van Sony), de heer Norio Ohga (uitvoerend vice-president) en voorzitter Akio Morita te bedanken. Zoals het verhaal gaat, reisde meneer Ibuka vaak voor zaken en moest hij met een grote cassetterecorder sjouwen om naar muziek te luisteren. Hij daagde Ohga uit om een ​​draagbaar apparaat voor het afspelen van banden te maken, en met dat idee werd de Walkman geboren.

Toen de eerste Walkman in 1980 in de VS werd verkocht, heb ik er geen gekocht. In plaats daarvan heb ik in 1984 de originele Walkman van mijn vader gestolen - met de feloranje schuimrubberen oorkussens en zo. 1984 was een geweldig jaar. De Olympische Spelen in LA vonden plaats, Bruce Springsteens "Born in the USA" was net uitgekomen, en wat was er als kind met een fiets leuker dan rond te rijden met een Walkman-kanaal aan je stuur geplakt? Ik zou kunnen zeggen dat dit het moment was waarop ik verliefd werd op elektronica. Dat was het moment waarop muziek een constant onderdeel van mijn leven werd. Dat was HET moment.

In de loop van de tijd had ik verschillende Walkman's, mijn favoriet was de gele sportversie die ik voor Kerstmis in 1990 kreeg, hoewel de meegeleverde oordopjes nooit in mijn oren passen. Ik gaf nog steeds de voorkeur aan de koptelefoon met de feloranje schuimrubberen oordopjes. Na verloop van tijd schakelde de Walkman over naar de Discman die overging op de iPod en nu de iPhone. Sinds 1984 is veel van de muziek waar ik vandaag naar luister hetzelfde gebleven, maar de bezorgmethode van de muziek is keer op keer veranderd. Nu stream ik muziek via Spotify naar mijn Android-telefoon die een Bluetooth-signaal met de geluiden van "Born in the USA" naar mijn in-ear JLab Epic-oordopjes stuurt. Vaak krijg ik nog steeds hetzelfde gevoel van fietsen, zonder zorgen in de wereld, naar muziek luisteren.

In deze geest wilde ik teruggaan. Ik wilde dat de herinneringen nog sterker waren. Daarom hebben wij bij JLab Audio de Rewind Wireless Retro Headphone gemaakt. Het is een knipoog naar het verleden terwijl je geniet van het heden en de toekomst. Een draadloze Bluetooth-versie van de hoofdtelefoon met hints van het origineel. De Rewind-hoofdtelefoon wordt geleverd met een batterijduur van 12 uur, aangepaste EQ3 geluid, een geweldige lichtgewicht metalen band, en natuurlijk de fel oranje schuim oorkussens die dit product zo opvallend maakten.

Ik schrijf dit om je te bedanken. In zekere zin hielp Sony bij het planten van een zaadje dat blijft groeien. Ik schrijf om je te bedanken voor het creëren van een vonk in een kind dat blijft branden. Ik schrijf om je te bedanken dat je me kennis hebt laten maken met muziek. Ik hoop dat JLab na verloop van tijd dezelfde impact kan hebben. 

Bedankt, Sony.

JLab CEO Win Cramer

Win Cramer

CEO, JLab Audio